Hol vagytok?

7
Már egy hete nem a mamára, hanem arra gondolok, mi lesz a magyar jogállamisággal, igazságszolgáltatással és szabadsággal. Hogyan folytassuk így az életünket a teljes megsemmisülés horizontján, ha az utolsó igazodási pontunkat és tartópillérünket is kihúzták alólunk? Mi lesz velünk ma, amikor megint úgy kell boltba, munkába és postára mennünk, hogy nem tűzhetünk Hassan F.-es kitűzőt a kabátunkra? Gyuri bácsi bugyellárisának legszebb és legmélyebb zsebei, hol vagytok?

Vasárnap volt a napja, hogy az (egyelőre) legalább húsz ember brutális kivégzésével, lefejezésével, lemészárlásával gyanúsított szír Hassan F.-et letartóztatták a magyar hatóságok. 72 óra, és sem az Amnesty International, sem a Helsinki Bizottság, de még a TASZ sem védte meg. Az aktivisták nem ragasztották tele a közterületeket szabadítsátok ki matricákkal, hogy aztán a mi pénzünkből kelljen lemosni, és nagy Hassan alakú lufit sem húztak ki a Kossuth térre.

Szerintem ez diszkrimináció.

Hát mit kell csinálnia egy magára valamit is adó terrorgyanúba keveredő nincstelen menekültnek, hogy egy független, szabad civil felkarolja? Lesz-e még egy ilyen ideális alany arra, hogy Brüsszelbe rohanjatok? Analfabéta dzsihadista, aki oda-vissza járt Szíria és Európa között. Zsebében az uniós bankkártyával szerepelgetett az Iszlám Állam propagandavideóiban, de legalább van öt gyereke és egy mindent elsöprő aduásza, az érv: “Nem is én voltam!”

Hassan F. persze nem beszélt megafonba a reptéren, ahol be akart jutni Magyarországra, mint Ahmed H. Röszkén. Lehet, hogy ez volt a baj. Nem kiabálta elég hangosan, hogy ROHAM, amikor át akarta csempészni a feleségét az ellenőrzésen, sőt, nem is dobta át őt a korláton, mint a számotokra teljesen vállalható migránsok a gyerekeiket a határkerítésnél. Nem kért még kártérítést sem az államtól, mint a bangladesiek, amit zsebre tehetnétek. Csak csendben, nyugiban be akart integrálódni Európába és elvégezni egy kamionsofőr tanfolyamot, hogy aztán a szigorúan munkajárművel például a német vagy a francia hepehupás járdákat egyengesse.

Nektek egy visszafogott, szégyellős terrorista már nem is terrorista?

Vagy az a baj, hogy a leleplezésben a belga hatóságok is segítettek? Tudom, kell még néhány nap, hogy a kognitív disszonanciát feldolgozzátok, de nem kell félnetek: a tartótisztjeiteknél egymás feljelentgetése biztosan bónusz pont.

Ne kelljen csalódnunk bennetek. A végén még kiderül, hogy ehhez is Ferinek kell az Én is Hasszán vagyok táblát a nyakába akasztania.

Facebook hozzászólás